MENÜ

Orvos-szakmai szempontból is kuriózum, hogy Egerben meg lehet ismerni, sőt ki is lehet próbálni a Tónusos Vibrációs Reflex működését, alkalmazását a rehabilitációban és az egészségmegőrzésben.
Erre a lehetőségre hívjuk most fel szíves figyelmét.
A Power Plate egy vibrációs trénergép, illetve egy technológia, amelyet több mint 10 éve több mint 100 országban használnak, és amelynek hatását tudományos kutatások és eredmények bizonyítják. Bár leginkább a sport és a fitnesz területén a legelterjedtebb, megszületése a rehabilitáció fejlesztésének köszönhető (űrhajósok rehabilitációja a hosszú ideig tartó súlytalanság következményeivel szemben). Power Plate orvosoknak

Alkalmazási területek leginkább: szülés utáni rehabilitáció, extra túlsúly csökkentése, izom- és szalagszakadások, csonttörések utáni rehabilitáció, öregedés-lassítás, inkontinencia, sérülés-prevenció illetve felkészítés extra terhelés előtt, cellulitisz-kezelés.

Röviden a technológiáról:
A Power Plate harmonikus, precízen szabályozott, három síkban leadott vibrációs stimulust közvetít, mely erősen ingerli az idegrendszert. A Power Plate három síkban történő platóelmozdulásának hatására az izmok reflexszerűen összehúzódnak. A hagyományos edzésekhez képest több izomrost dolgozik rövidebb idő alatt. A Power Plate plató felfelé és lefelé történő elmozdulásával növeli az izomerőt. Az oldalirányú rezgés és az előre-hátra mozgás az egyensúlyt és a koordinációt javítja. Minden egyes háromsíkú harmonikus rezgés alkalmával a test reflexes izomtevékenységet végez, ez a Tónusos Vibrációs Reflex (Martin et. al. 2013). A teljes test stimulálását érzékelve a test proprioceptív rendszere készen áll:
• az irányváltásokra történő gyors és biztonságos reagálásra;
• a megnövekedett sokk abszorpcióra;
• előkészíteni a neuro-muszkuláris rendszert a terhelésre és tehermentesítésre (autentikus mozgás reakció), öntudatlan szabályozás mellett;
A másodpercenkénti 30-50 izom-összehúzódással a test izomzatának 97 %-a megmozgatható, beleértve a mélyizomzatot is.

Hogyan lehet ezt a módszert megismerni, működés közben megfigyelni, sőt kipróbálni?

Eger központjában dolgozik a Wave Power Plate Stúdió, amely egy exkluzív edzőterem 2 professzionális Power Plate géppel.
A Stúdió minden érdeklődő orvost hív és vár, egy különleges „szakmai továbbképzésre”, hogy működés közben megnézze, megismerje, sőt díjmentesen ki is próbálja a Power Plate technológiát!

A Stúdió vendégeit előzetes bejelentkezés alapján fogadja. Bejelentkezés: +36309628483;

Asztali nézet