MENÜ

A POWER PLATE edzésekről

Fitnesz és sport

A Power Plate® a fitnesz technológia jövő-generációját és a Gyorsulási TréningTM egyik leghatékonyabb edzésmódját kínálja. Ez a forradalmi edzési technológia harmonikus rezgéseket közvetít a szervezetbe, természetes reflexet stimulál, az izmok másodpercenként 25–50 alkalommal húzódnak össze – és az izomrostok akár 97%-a dolgozik egyszerre, a hagyományos edzőtermi eszközöknél tapasztalt 60%-hoz képest. A Power Plate tréninggel nem a súlyokat, tehát nem a tömeget növeljük, hanem az izmok mozgását, a gyorsulást.

Hatékonyan éget zsírt, növeli az izomtónust, javítja az egyensúlyérzéket, erősít.

A Power Plate® géppel teljes testedzést végezhető, melynek során bemelegítő, nyújtó, egyensúlyjavító, erőközpont erősítő, dinamizáló és masszázs gyakorlatokra kerül sor.
Mindezt alig 30 perc alatt.

A kiterjedt tudományos és független kutatásoknak köszönhetően sportklubok szinte a világ minden részén használják a Power Plate-et erősítő, kondicionáló és rehabilitációs programjaik során, ma már hétköznapjaik általánosan használt eszköze.

A vibrációs tréning gyakorlatokat arra tervezték, hogy jelentősen javítsák a hagyományos edzésmódokat, illetve azok kiegészítéseként, szükség esetén azok alternatívájaként is szolgáljanak.

Alakformálás

Az izmok másodpercenként 25-50 alkalommal összehózódnak a Power Plate edzés alatt. Ha egyszerűen csak ráállunk a Power Plate gépre, pl. 30 Hz beállításon, 30 másodpercre, ez 900 izom-összehúzódást fog kiváltani! Azaz maximális kalóriaégetést produkálhatunk, a hagyományos edzéshez képest töredék idő alatt.

Kalóriaégetés:
A vibrációs tréning kiváló utóégető hatást fejt ki, azaz a pihenés alatt is égetjük a kalóriákat, és így építjük és pihentetjük az izmokat. Ez a kalóriaégetés meghaladhatja akár a kardiovaszkuláris edzés, például a futás vagy biciklizés során elégetett kalóriamennyiséget is. A rezgéssel összekötött erőedzés nagyon jó opció azoknak is, akik félnek attól, hogy súlyokat emelgessenek, vagy sérüléstől tartanak, mert ez a hatékony erőedzés úgy égeti maximális szinten a kalóriákat, hogy közben nem okoz sérülést, és nem terheli az ízületeket.
Szebb alak, kevesebb cellulit:
Aaz edzésekkel együtt változik az alak, az egész test feszesebb, tonizáltabb lesz. A masszázs jó a cellulit ellen, élénkíti a nyirokkeringést, kiüríti a sejtekben lerakódott toxinokat, és valóban hatékony a narancsos dudorok ellen. Ráadásul a Power Plate gépen végzett standard nyújtási gyakorlatokkal azonnal érezzük a flexibilitás fokozódását. Nem szabad elfelejteni, hogy a legjobb eredményt az hozza, ha a mozgás mellé megfelelő étrendet társítunk.

 

Szülés utáni tréning

Vajon mit szeretnének azok az anyukák elérni, akik szülés után nekifognak edzeni?
A sorrend igénye nélkül valószínűleg az alábbiak szerepelnek a listájukon:

 • Több energiát, jó kedvet
 • Megoldást a vizelet visszatartási problémákra
 • A törzs erejének visszaállítását, szebb hasat
 • FOGYNI
 • Az anyagcsere és a hormonháztartás visszaállását
 • Visszaszerezni az izmok erejét és tónusát
 • Helytállni a mindennapos tevékenységekben
 • Gyors és hatékony edzést

A teljes test vibráció hatására mind a célzott, mind pedig a nem célzott izomcsoportok dolgoznak a multidimenzióban rezgő plató hatására. A rezgések száma másodpercenként 30-50 közötti. Ennek az eredménye az izom-összehúzódások szignifikáns megemelkedése, méghozzá a hagyományos súlyzós terhelés nélkül. Ez a tényező az, amely lehetővé teszi a rövidebb edzésidőt (a hagyományos talajon történő, súlyzós edzésekhez képest).

A PowerPlate® edzés

 • segít újra megtalálni a belső kapcsolatot a medencefenék izmai, a has izomzat és a hát izmai között, és visszaállítani a terhesség és szülés során meggyengült erőt
 • a PowerPlate® kíméletes rezgésével fokozza a vérkeringést, oxigénhez és tápanyaghoz juttatja a gyógyuló szervezetet
 • kiválóan növeli az izomtónust, és még súlyokat sem kell emelgetni
 • szabályozza a boldogsághormon és a stressz hormonok (például a kortizon) szintjét
 • egyszerre készteti tudatosan és önkéntelenül is a törzs izmainak aktiválására a testet, így kezdetben mellőzhetők megerőltető felülések

Ha az edzést összeköti Kegel-gyakorlatokkal, sokkal hamarabb és erősebben megérzi izmait, megtalálja a belső harmóniát, így hamarosan újra a régi önmaga lehet.
Szülés előtt az anyukák szervezete szinte élsportolói szinten dolgozik, de a szülés után sajnos súlyos energiahiánnyal, vitalilás és funkcionális erő hiánnyal küzd. A gyorsabb helyreállításhoz kiváló segítség a PowerPlate® edzés!


EgészségügyÖregedés késleltetés - anti-aging

Kevesen mozognak úgy vagy olyan gyakran, ami az egészséghez kellene. Magas a száma azoknak is, akiknek a hagyományos edzés nem járható út, vagy valamilyen sérülést szenvedtek, betegségben szenvednek, vagy állapotuk nem teszi azt lehetővé, speciális eszköz vagy segítő személyzet szükséges hozzá, stb.

A Power Plate gépen történő gyorsulási edzés egyedülálló paradigmaváltást képvisel az erősítő edzések körében, mert a test több erőt képes kifejteni, mint a hagyományos erőedzéseken. A Power Plate gépek segítségével számos olyan egészségügyi és fitnesz előnyre tesznek szert a betegek és a felhasználók, melyek bár közvetlenül nincsenek hatással magára a betegségre vagy az állapotra, ugyanakkor pozitívan befolyásolják az általános egészségi állapotot. Vannak azonban olyan esetek is, ahol közvetlenül a betegségre van hatással az edzés, és így a betegek gyorsabban felgyógyulnak vagy hosszabb ideig képesek a független(ebb) életre.

Egészségügyi hatásterületek:

 • neurológia (Parkinson-kór, Sklerosis Multiplex, gerincvelő sérülés, stressz)
 • anyagcsere (elhízás, túlsúly, cellulitisz - naranycsbőr)
 • reumatológia (ízületi gyulladás, derékfájás, csontritkulás)
 • medencefenék erősítés (inkontinencia, szülés utáni rehabilitáció)

 

Rehabilitáció 

A teljes testvibráció használata széles körben elterjedt a gyógyászatban. A vibráción alapuló terápia számos sérülés rehabilitációjára alkalmas. A vibrációval kezelt duzzadt felületek, amelyek húzódás, zúzódás, ficam stb. során keletkeztek hamarabb megszűnnek és felszívódnak. A megnövekedett véráramlás gyorsan kitisztítja a kötőszövetekben található salakanyagot, ezáltal felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.
Sérülések kezelésében és megelőzésében valamint gyógyterápiás kezelések idején a Power Plate jelentős szerepet játszhat. A vibrációs tréning aktivizálja a fehér-izomrostokat, a hormonok nagyobb mértékű felszabadítása hozzájárul a gyorsabb regenerálódáshoz, így a beteg felépülése gyorsabb és tökéletesebb. A konzultáns orvossal vagy fizikoterapeutával egyeztetve egy speciálisan kidolgozott edzésprogrammal kitűnően és eredményesen alkalmazható autós balesetek utáni (ideiglenes) rendellenességek kezelésében. A vibrációs tréning a fájdalom csökkentéséhez is hozzájárulhat, ami leredukálhatja a betegek által fogyasztott fájdalomcsillapító gyógyszerek mennyiségét.

Anti-aging („öregedés-lassítás”) és szépségápolás szépségápolás a Power Plate edzéssel

A Power Plate gépen végzett vibrációs tréning hatására felgyorsul a véráramlás, ez oxigénnel tölti fel a test minden részét miközben a HGH (emberi növekedési hormon) szintje jelentősen megemelkedik, mely a sejtek javításának és regenerációjának fontos eszköze. Növekedés mutatkozik a tesztoszteron, az ingerülettovábbító anyagok és az endorfin szintjében (ami az ún. futás utáni „feldobódottság” érzéshez vezet) és ez segíti a fájdalom elnyomását és a hangulatjavítást. A Power Plate gépen történő rövid edzésnél (30 perc, hetente háromszor) a kollagén termelés is javul már a használat első 90 másodpercében. Az edzések során gyorsan javul a ruganyosság, és egyre többféle mozgást tudunk elvégezni.
Az edzés biológiai hatásai:

 • megemelkedik a sejtek energiaszintje (mitokondriális biogenezis)
 • szatellita sejtek termelése – ezek a sejtek regenerálják a sérült izomrostokat, és megakadályozzák az idősödő izom leépülését
 • motoros ideg stimuláció, nagyon hasznos a korhoz társuló neuronveszteséggel szemben
 • megemelkedik a proteinszintézis mértéke, és szervezetünk akár olyan mértékben építi az izmokat, mint fiatalabb korunkban
 • megnövekszik a hormonok szintje és a kollagén szintje, mindezt teljesen természetes módon
 • hasznos a csontritkulással szemben is


TÁJÉKOZTATÓ ELLENJAVALLATOKRÓL, KONTRAINDIKÁCIÓKRÓL


A Power Plate vibrációs berendezés speciálisan előállított és átadott rezgésekkel váltja ki azt az öntudatlan izomreakciót, mely miatt az izmok másodpercenként több, 20-50 alkalommal is összehúzódnak és elernyednek. Ez a technológia a hagyományos módszerekhez képest sokkal hatékonyabbá teszi az edzésmunkát, viszont minden edzésprogram előtt fontos az egyeztetés az edzővel az egészségi és edzettségi állapotról, mert a rosszul kiválasztott edzésprogram vagy rezgéstartomány túlterhelést, rosszullétet okozhat.
A mechanikus vibrációk keltése a Power Plate segítségével többféle reakciót vált ki a szervezetben. Az idegrendszerre és az izomzatra kifejtett hatása mellett észlelhetők effektusok a vérkeringésben és a hormonális rendszerben is. Vannak olyan megbetegedések illetve panaszképek, amelyeknél a Power Plate nem javasolt (abszolút kontraindikáció), illetve csak bizonyos szabályok betartása mellett javasolt (relatív kontraindikáció). Mivel a tudományos ismeretek állandóan bővülnek, lehetnek változások az ellenjavallatok (kontraindikációk) listájában is.
Ha edzés közben rosszullét, bizonytalanság érzés lépne fel, ezt rögtön jelezni kell, azonnal abba kell hagyni az edzést. Amennyiben valakire valamelyik kontraindikáció érvényes, azt mindenképpen jelezni kell még az edzés előtt, ilyen esetben csak orvosi vizsgálat illetve konzultáció után szabad folytatni a programot.

Abszolút kontraindikációk:
• Akut megbetegedések, gyulladásos folyamatok
• Trombózis
• Friss műtéti hegek (hat hétnél fiatalabbak)
• Implantátumok beültetése (hat hónapnál frissebb műtét, fogorvosi beavatkozás)
• Stents és Bypass (műér)műtétek (hat hónapnál frissebb beültetés)
• Magas fokozatú csontritkulás törésekkel (t-score skálán 3.0 felett)
• Nem kezelt magas vérnyomás
• Agyi-pacemaker
• Súlyos cukorbetegség gangrénás fekéllyel vagy nekrózissal (szöveti elhalás)
• Terhesség

Relatív kontraindikációk:
A relatív ellenjavaslatok alá esnek olyan panaszok és betegségképek, amelyek bizonyos szabályok figyelembevétele mellett lehetővé teszik a Power Plate edzést. Minden ilyen esetben fontos a kompetens edző jelenléte, mérlegelni kell a személyes adottságokat és a relatív ellenjavallatok veszélyét is, azaz mennyi előnnyel és rizikóval jár az edzés. A jelenlegi ismereteink szerint az alábbi panaszképek esnek a relatív kontraindikáció, azaz relatív ellenjavallat alá:
• Nem akut hátfájás
• Stents illetve Bypass (műér) műtétek, ha hat hónapnál régebbiek
• Implantátumok (Protézisek), ha hat hónapnál régebbi a beavatkozás
• Epe-és vesekövek
• Koszorúér megbetegedések
• Tumor, kemoterápia, más rákterápiák – ezeknél orvosi konzultációt mindig szükséges a program előtt.
• Szívritmus keltő (pacemaker)
• Köszvény
• Epilepszia
• Szédülés

Asztali nézet