Betartandóak:
Napi 4-5 alkalommal kis mennyiségű étkezés
400-500 gramm zöldség és gyümölcs naponta
Teljes értékű gabonák fogyasztása, mint a barna rizs, tejes kiőrlésű kenyér, zabpehely
Alacsony zsírtartalmú fehérje források, mint például baromfi, hal, zsírszegény joghurt, sovány túró
Növényi olajok használata az állati eredetű zsírok helyett, kimelten a hidegen sajtolt növényi olajokra
2-2.5 liter folyadék naponta
Többségében párolás, főzés, sütőzacskóban sütés, alufóliában sütés ételkészítés során
Kerülendőek:
Fehér lisztes pékáru, alacsony rost tartalmú gabonák
Hozzáadott cukrot tartalmazó termékek
Magas só tartalmú kész- és félkész termékek, húskészítmények, sajtok, konzervek
Alacsony tápértékű gyorséttermi ételek
Cukros üdítőitalok
Maximum 1 pohár alkohol hölgyeknek, 2 pohár férfiaknak
Étkezési tanácsadás szolgáltatások
Személyre szabott étrend összeállítással kapcsolatban keressen minket. Igény esetén:
1 vagy 2 hetes étrend tervezés
online táplálkozási nyomonkövetés
testösszetétel mérés.