Általános táplálkozási ajánlások

Betartandóak:

Napi 4-5 alkalommal kis mennyiségű étkezés

400-500 gramm zöldség és gyümölcs naponta

Teljes értékű gabonák fogyasztása, mint a barna rizs, tejes kiőrlésű kenyér, zabpehely

Alacsony zsírtartalmú fehérje források, mint például baromfi, hal, zsírszegény joghurt, sovány túró

Növényi olajok használata az állati eredetű zsírok helyett, kimelten a hidegen sajtolt növényi olajokra

2-2.5 liter folyadék naponta

Többségében párolás, főzés, sütőzacskóban sütés, alufóliában sütés ételkészítés során

Kerülendőek:

Fehér lisztes pékáru, alacsony rost tartalmú gabonák

Hozzáadott cukrot tartalmazó termékek

Magas só tartalmú kész- és félkész termékek, húskészítmények, sajtok, konzervek

Alacsony tápértékű gyorséttermi ételek

Cukros üdítőitalok

Maximum 1 pohár alkohol hölgyeknek, 2 pohár férfiaknak

 

Étkezési tanácsadás szolgáltatások

Személyre szabott étrend összeállítással kapcsolatban keressen minket. Igény esetén:

1 vagy 2 hetes étrend tervezés

online táplálkozási nyomonkövetés

testösszetétel mérés.