Power Plate

Fél óra alatt másfélórás edzésmunka

A Power Plate egy olyan vibrációs orvostechnikai berendezés, amellyel fél óra alatt, akár másfélórás edzésmunkát végezhet az emberi test a speciálisan előállított és átadott rezgéseknek köszönhetően.

A Power Plate jól használható a szépségápolásban, egészségügyben, versenysportban is, az állóképesség javításához, izomépítéshez, nyújtáshoz, alakformáláshoz, fogyáshoz, rehabilitációhoz.

A Power Plate tréning az izmok mozgását, a gyorsulást növeli, hatékonyan égeti a  zsírt, növeli az izomtónust, javítja az egyensúlyérzéket, erősít, teljes testedzés végezhető, melynek során bemelegítő, nyújtó, egyensúlyjavító, erőközpont erősítő, dinamizáló és masszázs gyakorlatokra kerül sor, alig 30 perc alatt.

A módszer akkor igazán hatékony, ha hetente minimum kétszer megismételjük. A befektetés garantáltan kifizetődő, hiszen a módszer nagyon hatásos, nem véletlen növekszik hatalmas ütemben a népszerűsége.

Ezt a technológiát több mint 10 éve alkalmazzák több mint 100 országban, leginkább a fitnesz és a versenysport területén, de sokan veszik igénybe a szülés utáni formába hozásra, rehabilitációra, öregedés-lassításra is. A gépen végzett izommunka igen intenzív, alkalmanként 30-40 perc elegendő. A gép önálló használata kizárt, a gépen végzett munka felügyelete szakértelmet igényel!

Power Plate a gyorsulási tréning

Azért nevezik gyorsulási tréningnek is a Power Plate technológiával végzett edzést, ennek soránleginkább az izomzat összehúzódásának gyorsasága az, amivel az emberi szervezet erőt fejt ki. Ezt a módszert már az 1960-as években is alkalmazták az asztronautáknál, hogy helyrehozzák az izmaik és a csontjaik leépülését, amely olyan mértékű volt, hogy a mozogni alig képes embereket nem lehetett súlyokkal, hagyományos edzésmunkával dolgoztatni.

A hagyományos edzésmunka során általában az igényel erőkifejtést, hogy a test tömegét vagy súlyzók tömegét, illetve rugókat, gumiszalagokat valamilyen izomzat alapvetően a gravitáció ellenében, illetve valamilyen ellenerővel szemben mozgat. Minél nagyobb a tömeg, az ellenállás, annál nagyobb a gravitációval, illetve az ellenerővel szemben kifejtendő erő. A Power Plate technológiát is lehet súlyokkal, gumiszalagokkal alkalmazni, ugyanakkor az erőkifejtéstleginkább - súlyok vagy ellenerő nélkül is - az izomzat összehúzódásának gyorsasága okozza.

A Power Plate rezgő felülete harmonikus rezgéseket továbbít a testbe, melyekkel az izmok természetes reflexív összehúzódását váltja ki, másodpercenként 25-50 alkalommal. Ez a technológia képes az izmok 98 százalékát megmozgatni, szemben a hagyományos edzőtermi gépekkel.

A Power Plate géppel végzett edzés az úgynevezett vibrációs technológiát használva sokkal intenzívebb és hatékonyabb lehet, mint a hagyományos edzésmunka . A rezgő felületfel-le vibrálása az izomerőt fokozza, a jobbra-balra és előre-hátra vibrálása pedig az egyensúlyt és a koordinációt javítja.

Miért válaszd ezt a módszert?

Mert ez a különleges edzésforma nagyon hatékonyan fokozza az izomtónust, növeli a mozgástartományt, és javítja az állóképességet.

Izom- vagy ínsérülés után is alkalmazható, mert csökkenti a fájdalmat, és gyorsítja a gyógyulási folyamatot. 


Fokozza a véráramlást, így javul a szív- és az érrendszer állapota, segít megelőzni a betegségek kialakulását, és lassítja az öregedést.

Javul az anyagcsere.

Csökkenti a testzsírt, ami nagyon hatékony segítség lehet, ha folyton a tökéletes alakért harcolsz.

Látványosan csökkenti a kényes területeken kialakult cellulitiszt, és megelőzi az újbóli kialakulásukat.

Növeli a csontsűrűséget, így megelőzhető a nőket fenyegető csontritkulás.

Sok embert valamilyen betegség, például az ízületi gyulladás, Parkinson-kór, szklerózis multiplex vagy cukorbetegség gátol abban, hogy rendszeres testmozgást végezzenek, ami javíthatná általános állapotukat. Ezzel az edzésformával nekik is lehetőségük van a mozgásra, jótékony hatásainak köszönhetően pedig javulhat a közérzetük, és fittebbnek érezhetik magukat.

A Power Plate bizonyított területei:

Kiknek ajánlott a PowerPlate?

A Power Plate minden korosztály és nem számára egyaránt ajánlott, hiszen fiatalkorban segít arányos és esztétikus testalkatot kialakítani, idősebb korbanpedig jótékony hatása van az öregedés egyes tüneteire.

Power Plate alkalmazható fizikoterápiás kezelés részeként is, a rehabilitáció során jelentős segítséget nyújt. Csontritkulás ellen is ajánlott, valamint fájdalomcsillapító hatása is ismert. Emellett egyes izomproblémák enyhítésére, valamint megelőzésére és a vérkeringés javítására is használható.

Csökkenti a vérnyomást, fokozza  rugalmasságot, fájdalomcsillapító hatással bír és növeli az egyensúlyt. A kutatás arra is rámutatott, hogy a teljes test vibráció stimulálja a test természetes regeneráló hormonjának a termelését, mely hormon egész életünk során felelős a szöveti regenerációért, izomnövekedésért, energia- és anyagcseréért.

A Power Plate másik nagy előnye, hogy kerekes székesek számára is használható, a módszer rendelkezik az európai egészségügyi és biztonsági előírásoknak megfelelő orvostechnikai eszköz-minősítéssel.

Kérj időpontot ingyenes próbaedzésre!